Coca Cola Light vs. Coca Cola Zero

Coca Cola Light Som alla vet som känner mig så är jag en storkonsument av light-cola. Jag försöker dra ner på det, både av kostnadsskäl, eventuella hälsoaspekter (även fast inga klara bevis på detta tycks finnas) samt min egen ovilja att vara beroende av just någonting alls. Som det är nu så är dock light-cola min enda källa till koffein – vid sidan av te – och ett antal liter lyckas jag allt få i mig i veckan.

En mycket intressant aspekt av ämnet är själva sötningsmedlen i sig, då de inte bara smakar olika sött på olika vis, utan också tycks smaka olika för olika personer! Jag har aldrig fått intrycket att vanligt socker skulle fungera så. Frågan kommer nästan alltid upp så snart jag nämner att jag bara dricker light-läsk, eftersom jag anser att läsk med socker i är onyttig och helt enkelt smakar allt för sött. Det visar sig då ofta att personer som ifrågasätter light-läskens nyttighet dessutom inte tycker att den smakar gott – att den antingen inte smakar något alls eller att den smakar ”metalliskt”.

Coca Cola C2 Coca Cola Light och Pepsi Max är mina absoluta favoritdrycker. De smakar friskt och läskande och inte allt för sött, och är den perfekta drycken. De passar till precis ALLT. Det är min åsikt. Coca Cola Zero (och Coca Cola C2, som jag testade i Japan för några år sedan, och som enligt Wikipedia visst också hann nå både USA och Kanada innan den lades ner, och som var en colablandning med både socker och sötningsmedel) innehåller uppenbarligen ett helt annat sötningsmedel, och det märkliga med dessa är att de för mig inte smakar ett dugg. Detta trots att det uppenbarligen måste finnas en stor marknad för dessa som faktiskt tycker att de smakar något, och att de dessutom smakar gott. Eller åtminstone någon högt uppe i Coca Colas ledning. Se där, ännu ett exempel på sötningsmedlens uppenbarligen komplicerade natur.

Som en ren parentes kan jag förresten nämna att Coca Cola Japan nu dessutom tycks ha lanserat en Coca Cola Light berikad med vitaminer. Jag får erkänna att jag är avvaktande kritisk.

Coca Cola Zero Jag sitter och dricker en Coca Cola Zero just nu, eftersom caféet jag sitter på inte hade någon annan light-läsk (skandal!), och jag kan bara konstatera att, nej, den smakar ingenting. Absolut ingenting. Eventuellt like metalliskt. Metalliskt vatten. Som får min hals att kännas lätt bortdomnad. Mmm. Jag skulle nog ha beställt en god kopp te istället. :/

Jag undrar om det finns fler som tycker som jag angående light-colorna? Hur som helst är jag glad att Zero-varianten inte ersatt Light:en. Då hade Coca Cola förlorat många kronor till Pepsi från den här konsumenten.

Annonser

2 Responses to “Coca Cola Light vs. Coca Cola Zero”


 1. 1 jlindberg augusti 21, 2008 kl. 22:39

  Skillnaden mellan de båda är just sötningsmedlet, förr så innehåll Cola Light just aspartam, men sen när det blev en tvist om just aspartam i Kina, att det var cancerframkallande, så Coca cola bytte istället ut aspartam mot sukralos, men nu har ju aspartam blivit godkänt i stort sett överallt i världen, och de lanserar då sötningsmedlet i en ny produkt: ZERO

  Enligt mig är det stor skillnad på de två, Zero känns som ett sötare sötningsmedel likt socker, som blir lite kladdigt i munnen, men sukralos känns mer friskt och ”ickesockrigt”.. Men det är vad jag tycker 🙂

 2. 2 Kanjidude augusti 21, 2008 kl. 23:03

  Ah, på så sätt – tack för informationen. Då måste jag ha blivit beroende av Coca Cola Light efter att de bytte sötningsmedel, för jag har inget minne av att det smakat annorlunda förut.

  Intressant det här med socker, sötningsmedel och hur olika folk uppfattar dess söthet. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
En blogg tillhörande en utbränd japanolog och tecknare

RSS Just nu

 • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Mest lästa inlägg

Bloggtips

Bitchslap Barbie
Klarsynt och aktuell läkarstudent, med hjärtat på rätta stället.

Blogge Bloggelito
Liberal toppbloggare. Är ibland ute och cyklar, men träffar ofta helt rätt.

Dick Erixon
Min nya favoritblogg. En ofta uppdaterad liberal bloggare med vettiga åsikter.

Ekonomikommentarer
En läsvärd ekonomiblogg med stark vänsterprofil.

Martin Ackerfors
Recensioner av - och texter om - böcker, filmer, rollspel och mer.

Piruett
Något så ovanligt som en bra blogg om rollspel.

Pocketpocketpocket
En litterär blogg om mer än bara pocketar, tro't eller ej.

TantraBlog
En synnerligen trevlig blogg om sensualism, erotik och aktuella frågor.

Trollhare
En underbar blogg av en fantastisk människa. Ger många nya tankar och insikter.


Bloggtoppen.se

wordpress stats
Annonser

%d bloggare gillar detta: